Huber+Suhner

De Groep HUBER+SUHNER (CH) is een wereldwijd toonaangevende leverancier van componenten en systemen voor elektrische en optische aansluiting.

De klanten in de telecommunicatie-, de transport- en de industriële sector appreciëren de knowhow van de experts die over een grondige kennis beschikken op diverse vlakken:

  • hoge frequentie
  • optische vezel
  • kabels en polymeren

De aanwezigheid van de Groep op de 5 continenten garandeert een permanent streven naar vernieuwing gericht op de noden van de klanten, waar ook ter wereld.

« EXCELLENCE IN CONNECTIVITY SOLUTIONS »

Dat is het motto van het Zwitserse bedrijf HUBER & SUHNER waarmee wij een partnerschap hebben afgesloten voor kabels en draden op industrieel vlak.

De kern van hun aanbod bestaat uit een groot aantal producten die beantwoorden aan heel strikte eisen van kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook uit het vermogen om een lokale dienstverlening aan te bieden. De kabels beschikken over heel wat algemene eigenschappen: uitstekend bestand tegen hitte, koude en ozon, duurzaam, thermisch drukbestendig en slijtagebestendig, halogeenvrij en zonder vlamverspreiding. Bovendien zijn ze makkelijk te ontmantelen en te lassen, en zijn ze ook flexibel.

Ze zijn in het bijzonder geschikt voor elektrische apparatuur, magneten, transformatoren en instrumentenborden.

HUBER&SUHNER is ook actief op de markt van de bekabelingsystemen voor zonne-energie-installaties.

Hun RADOX-kabel (beschikbaar met TÜV- en UL-certificaat) biedt de hoogste graad van veiligheid en betrouwbaarheid, wat ook geldt voor hun insteekbare connectoren.

RADOX®

De basis van de kabels is een isolatiemateriaal, RADOX genaamd. Daarbij gaat het om een door irradiatie geëxtrudeerde reticulaire polyolefinevezel.